Υποκρισία στη Διαχείριση Πολυκατοικιών

Η Υποκρισία στη Διαχείριση Πολυκατοικιών συχνό φαινόμενο σήμερα

Υποκρισία στη Διαχείριση ΠολυκατοικιώνΗ Υποκρισία στη Διαχείριση των πολυκατοικιών είναι συχνό φαινόμενο σήμερα. Συνήθως παρατηρείται σε ανθρώπους που ζουν το κτίριο και δια της υποκρισίας προσπαθούν να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους.
Στις Γενικές Συνελεύσεις πολλές φορές συναντάμε συμπεριφορές που απέχουν από την πραγματικότητα που όλοι ξέρουμε. Δίνονται υποσχέσεις που δεν τηρούνται ειδικά σε οφειλόμενα κοινόχρηστα αλλά και εργασίες που κάποιοι αναλαμβάνουν.

Υποσχέσεις σε Οφειλόμενα Κοινόχρηστα

Σήμερα οι περισσότερες πολυκατοικίες αντιμετωπίζουν οικονομικά θέματα λόγω του γεγονότος ότι είναι πολλοί αυτοί που οφείλουν κοινόχρηστα. Στις Γενικές Συνελεύσεις υπόσχονται στους συνιδιοκτήτες ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή αλλά στην πραγματικότητα υποκρίνονται για να αποφύγουν την δυσανασχέτηση των άλλων.
Η εταιρεία, θέλοντας να βοηθήσει το κτίριο αλλά και τους οφειλέτες, έχει θεσπίσει το Έντυπο Διακανονισμού Οφειλών και δίνει τη δυνατότητα της ρύθμισης σε δόσεις των οφειλομένων κοινοχρήστων.

Υποσχέσεις σε Εργασίες

Κάποιοι υπόσχονται ότι θα αναλάβουν να εκτελέσουν μία εργασία στο κτίριο με σκοπό την αποφυγή άσκοπων χρεώσεων. Συνήθως αδιαφορούν ή με δικαιολογίες τελικά αποφεύγουν την εκτέλεση της εργασίας.
Σύμφωνα με την εμπειρία μας όλες οι εργασίες που απαιτείται να γίνουν στο κτίριο είναι αναγκαίο να ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες με σκοπό το άμεσο και επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Γιατί να μην αναθέσουμε την καθαριότητα της πολυκατοικίας στην κα Μαρία του 4ου;

  • Γιατί η κα Μαρία του 4ου είναι συνιδιοκτήτης της πολυκατοικίας και όχι εργαζόμενος.
  • Γιατί η κα Μαρία όταν δεν θα καθαρίζει σωστά δεν θα ήταν και πολύ ωραίο οι συνιδιοκτήτες να της κάνουν παρατηρήσεις ή ακόμη αν χρειαστεί να την αντικαταστήσουν.
  • Γιατί η κα Μαρία μπορεί μία μέρα να βαρεθεί και να μη καθαρίσει και αναγκαστικά κάποιος να της επιτεθεί.
  • Γιατί την κα Μαρία πρέπει να την προσλάβει η πολυκατοικία στο ΙΚΑ και να επιβαρυνθεί με όλα όσα έχουν σχέση με την πρόσληψη ενός εργαζομένου.