Οι διαχειρίσεις αλλάζουν χέρια

Σεπτέμβριος και οι διαχειρίσεις αλλάζουν χέρια στη Λάρισα.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που οι διαχειρίσεις αλλάζουν χέρια στη Λάρισα καθότι τελειώνει η θητεία του παλιού και πρέπει να εκλεγεί ο νέος διαχειριστής

οι διαχειρίσεις αλλάζουν χέρια
Ήρθε επιτέλους ο Σεπτέμβρης και οι διαχειρίσεις αλλάζουν χέρια στη Λάρισα καθότι οι διαχειριστές μετά από ένα χρόνο συνεχής απασχόλησης με τα κοινά ετοιμάζονται να παραδώσουν τα ηνία στον επόμενο.
Τα μεγάλα προβλήματα που συνήθως προκύπτουν από την αδυναμία είσπραξης των κοινοχρήστων οδηγούν όλους τους συνιδιοκτήτες στην προσπάθεια να αποφύγουν να αναλάβουν διαχειριστές.
Συνεπώς, μετά από πολύωρες συνελεύσεις και δυναμικές συζητήσεις, αποφασίζουν να αναθέσουν το πολύ δύσκολο έργο της διαχείρισης σε έναν επαγγελματία.

Ποια είναι τα κριτήρια;

Το βασικότερο κριτήριο για την ανεύρεση του πιο ικανού επαγγελματία που θα ασχοληθεί με την οικοδομή και την επίλυση των προβλημάτων είναι καθαρά η τιμή.

Έτσι ξεκινάει ένα πρόβλημα

Οι υπηρεσίες και ο τρόπος διαχείρισης του κτιρίου ίσως θα έπρεπε να αποτελεί το κύριο και βασικό σημείο της διαφορά μεταξύ των διαχειριστών.
Τις περισσότερες φορές μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Μάλλον, δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Επιπλέον, η ανάγκη να φύγει η αγγαρεία της διαχείρισης από πάνω μας σε συνάφεια με την ικανοποιητική τιμή οδηγεί στην ανάθεση των καθηκόντων στον οποιονδήποτε.

Υπάρχουν καλοί & κακοί;

Ναι, υπάρχουν καλοί και κακοί διαχειριστές όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο. Αλλά είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό.

Είναι άραγε κακό να έχουν γνώση όλοι οι συνιδιοκτήτες των οφειλομένων κοινοχρήστων;

Μα, σου λέει πρόκειται για προσωπικά δεδομένα. Πόσο προσωπικό μπορεί να είναι το γεγονός ότι κάποιος οφείλει κοινόχρηστα όταν σε λίγο καιρό εξαιτίας του θα κόψει η ΔΕΗ το κοινόχρηστο ρεύμα. Έτσι ξεκινούν τα προβλήματα. Δεν μπορούν να ανέβουν με το ασανσέρ οι συνιδιοκτήτες στα διαμερίσματά τους. Και πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ανήμποροι και υπερήλικες στην πολυκατοικία.

Είναι άραγε κακό να έχουν γνώση όλοι οι συνιδιοκτήτες των απλήρωτων λογαριασμών;

Όχι βέβαια. Οι συνιδιοκτήτες είναι αναγκαίο να έχουν γνώση όλης της οικονομικής κατάστασης της πολυκατοικίας που ζουν ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τα προβλήματα που πιθανόν θα αντιμετωπίσουν.

Είναι άραγε καλό ο διαχειριστής να πληρώνει τις οφειλές της πολυκατοικίας από δικές του οικονομίες με σκοπό αφού εισπράξει τα κοινόχρηστα των οφειλετών να τα επιστρέψει στον οικογενειακό του προϋπολογισμό;

Ο διαχειριστής είναι απαραίτητο να έχει ξεχωριστά το ταμείο της πολυκατοικίας και σε καμιά περίπτωση να μη το μπλέκει με το προσωπικό του ταμείο. Η διευκόλυνση που μπορεί περιστασιακά να παρέχει στην πολυκατοικία οδηγεί με ακρίβεια στην αδιαφάνεια αποκρύπτοντας παροδικά προβλήματα που στο προσεχές μέλλον θα εμφανιστούν σίγουρα.

Online Ενημέρωση Συνιδιοκτητών

Οι διαχειρίσεις αλλάζουν χέρια
Η Σβούρα έχοντας εντοπίσει το κενό ενημέρωσης που υπάρχει μεταξύ διαχειριστών και συνιδιοκτητών εφαρμόζει τα τελευταία 3 χρόνια την online ενημέρωση. Έτσι, μπορούν με ευκολία, από τον υπολογιστή ή το κινητό να βλέπουν όλοι την οικονομική κατάσταση της πολυκατοικίας και ότι άλλο είναι χρήσιμο να ξέρουν για το κτίριο.

Οι υπηρεσίες διαχείρισης πολυκατοικιών και ο τρόπος που αυτές εκτελούνται δίνει ουσιαστικά την υπεραξία και τη σοβαρότητα που χρειάζεται ένα κτίριο για την ομαλή του λειτουργία.