Διαφάνεια στη διαχείριση

Διαφάνεια στη διαχείριση

Η διαφάνεια στη διαχείριση της πολυκατοικίας είναι πλέον ζητούμενο

Διαφάνεια στη διαχείρισηΗ διαφάνεια στη διαχείριση της πολυκατοικίας αποτελεί μέγιστο ζήτημα και πολλές φορές ο βασικός λόγος έναρξης της εμπόλεμης περιόδου στο κτίριο.
Πολλές φορές ο διαχειριστής δεν πρέπει μόνο να είναι τίμιος αλλά και να φαίνεται. Συνεπώς, όταν δεν ακολουθείται η τυπική διαδικασία ξεκινούν οι διενέξεις και η τριβή που σύντομα γιγαντώνει την αντιπαράθεση.

Πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις;

Αν οι αποφάσεις λαμβάνονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στη Σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας όλες οι αντιπαραθέσεις αποφεύγονται και η νομιμότητα κυριαρχεί. Σε διαφορετική περίπτωση το τοπίο θολώνει και ξεκινά το πρόβλημα.

Πώς εκτελούνται οι αποφάσεις;

Αφού ληφθεί η απόφαση δρομολογείται η εκτέλεση. Το βασικό είναι να υπάρχει η πρόβλεψη για την προείσπραξη των χρημάτων από τους συνιδιοκτήτες, εφόσον πρόκειται για μεγάλο σε κόστος έργο που δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί από το αποθεματικό.

Παραστατικά πληρωμών 

Οι συνιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να έχουν  πρόσβαση στα παραστατικά πληρωμών όλων των δαπανών. Ωστόσο η ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων κρίνεται απαραίτητη προς αποφυγή δυσπιστίας.
Η Σβούρα έχει προβλέψει τον ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων και κάθε συνιδιοκτήτης έχει δικό του λογαριασμό στην ιστοσελίδα http://my.sboura.gr με σκοπό να βλέπει και να κατεβάζει στον Η/Υ όλα όσα σχετίζονται με την πολυκατοικία του