Βιοκαθαρισμοί

Βιοκαθαρισμοί

Βιοκαθαρισμοί από ακάρεα οικιακής σκόνης

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί (αόρατοι με γυμνό μάτι) που ανήκουν στην οικογένεια των αρθρόποδων (πρόκειται για την οικογένεια που ανήκει και η αράχνη).

Συμπτώματα από τα Ακάρεα συνήθως εμφανίζονται στην καθημερινότητά μας σε πολύ μεγάλο βαθμός αλλά τις περισσότερες φορές νομίζουμε ότι κάτι άλλο είναι. 

Σε ένα μονό στρώμα ύπνου υπάρχουν έως 2.000.000 ακάρεα. Η αναπαραγωγή τους είναι πάρα πολύ γρήγορη. 

Τα αυγά που γεννούν τα θηλυκά ακάρεα αυξάνουν τον πληθυσμό τους 25-30 φορές κάθε τρεις εβδομάδες

Γουανίνη

Η γουανίνη είναι η πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στα περιττώματα των ακερέων και είναι βασική υπεύθυνη για όλα τα αλλεργικά προβλήματα.
Ένα ακάρεο της σκόνης του σπιτιού παράγει περίπου 20 σφαιρίδια περιττώματα την ημέρα. Αν ληφθεί υπόψιν ότι η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 42 μέρες, σημαίνει ότι παράγει συνολικά 840 τεμάχια από αυτά. Αυτή η ποσότητα είναι μάλιστα 200 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του ίδιου του ακάρεος.

Το επικίνδυνο αυτό περιττωματικό υλικό είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, με αποτέλεσμα, με κάθε μετακίνηση του σώματός μας στο κρεβάτι μας, κατά τη διάρκεια του ύπνου, το στρώμα και το μαξιλάρι ενεργούν σαν φυσητήρες, εκτοξεύοντας τους ρύπους στο στόμα, τη μύτη, τα μάτια και το δέρμα μας.